Deelnemers

Sinds 2002 organiseert het Departement Onderwijs en Vorming  samen met de Ambassade van Frankrijk in België, dankzij het programma FORMAPRIM een opleiding voor nascholers. Deze opleiders verzorgen op hun beurt nascholingssessies voor leraren basisonderwijs in Vlaanderen.

IMG_5688 Meer dan duizend leerkrachten van meer dan 450 scholen hebben in de voorbije jaren deze nascholingssessies gevolgd!

Getuigenis 2016-2017

Wat een fantastische en verrijkende ervaring! Niet alleen voor de Franse taal, maar ook voor het in contact komen met zoveel verschillende mensen en culturen.

Ik schreef het verslag in het Frans om zo zelf verder te kunnen groeien, zowel naar woordenschat, spelling als grammatica. Het gaf mij de gelegenheid om op de Franse taal te reflecteren en om tijdens de taalstage en erna niet onmiddellijk naar het Nederlands te grijpen. Dit was ook het mooie van de taalstage. Je werd niet veroordeeld bij het maken van fouten, maar aangemoedigd, beloond, … bij het proberen, voor je inzet, voor je enthousiasme. Hierdoor bleef je actief en ging je geen uitdagingen uit de weg. Dit geeft mij enkel nog meer zin en moed om verder te groeien in de Franse taal!

Dean Hellebuyck